Frykten for å trene med en PTJeg skriver dette innlegget etter en samtale med en av mine kunder Sabine Davidsen. Vi har trent sammen ganske lenge nå, da det kom frem hvor skummelt hun synes det var første gangen. Hva om jeg ikke får til øvelsene? Tenk om jeg er i elendig form? Hva kommer treneren til å tenke om meg? Kommer jeg til å dumme meg ut?

  1. Så hva forventer en personlig trener av deg? Jeg kan kun snakke på vegne av meg selv, og jeg merker at jeg blir trist når noen som ønsker å komme i gang med treningen ikke tør på grunn av frykt. «Møt opp og gi alt» Veldig mange ser for seg en trener som står og skriker til deg, svetten renner og hjertet dunker for full kraft. Dette bildet gir på mange måter en feilforestiling av hva personlig trening egentlig handler om. «Trening tilpasset til deg og dine behov, skreddersydd mot dine mål for raskest mulig progresjon» Noen galninger inkludert meg selv, finner en eller annen form for glede i treningen når den er på sitt vondeste, når du tror og tenker at nå er det faktisk ikke mer igjen. Da tar vi 100 repetisjoner til, eller løper 1km ekstra. Men for de ALLER FLESTE: Er trening en nødvendighet, ikke en hobby. For mange som aldri har trent før, holder det å trene uten vekter de første ukene. Det kan være behov for tøying av stive muskler som ikke har blitt tøyd på 30 år. Eller kanskje man må «finne» noen muskler som ikke har vært aktivert på 20 år. Noen få vet helt klart hva de vil, og kan dure på mot sitt mål. De trenger kun en plan, også er de selvgående. Vi som personlige trenere har spesialkompetanse på å tilpasse og tilrettelegge øvelser for akkurat deg. Kanskje du ikke fikk til knebøy, HVA SÅ? Du kan gjøre utfall, eller beinpress. Kanskje du har vondt i en skulder og ikke kan ta push ups. Det finnes så vanvittig mange øvelser og varianter man kan velge mellom. Og det aller gøyeste med trening er jo at vi kan trene forskjellige øvelser og bruke ulike metoder, men allikevel komme til samme mål. Du kan bli bedre og utvikle deg fra ditt utgangspunkt, og det er det som er det viktigste.Å være modig: I ettertid viser det seg at dette er mye vanligere enn jeg hadde sett for meg, og flere andre kunder har i ettertid fortalt hvor skummelt den første treningen var. Jeg er kjempestolt over alle mine kunder som måtte krige med seg selv for å komme seg på trening. Etter mye om og men handlet det om å være modig og ta sjansen å gå på trening. Min og andre personlige treneres jobb og er å hjelpe deg på veien mot målene dine, ikke være et hinder. Jeg heier på deg uansett form og forutsetninger. Lykke til med treningenChristoffer.PT

0 visninger

KONTAKT

post@christoffer.pt
480 44 578
5052 Bergen
  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Ikon
  • YouTube Social  Icon